Cursusaanbod

ONDER CONSTRUCTIE: snel meer info via FB pagina

  • Zwangerschapscursus
  • Slowrun
  • Typ 10

Aanbod

Motorische ontwikkelingsstimulatie

Het stimuleren van de normale ontwikkeling bij motorische problemen, bijvoorbeeld vertraging/overslaan van mijlpijlen zoals kruipen, moeite met aanleren van fietsen, zwemmen, veters binden, onhandig bewegen.

Reflexintegratie INPP

Met behulp van specifieke oefeningen kunnen de reflexen door het lichaam geïntegreerd worden. Deze oefeningen zijn bedoeld om lichaam en brein te ontwikkelen en in functie te verbeteren zodat problemen op gebied van leerpresaties, gedrag en emotioneel welbevinden aangepakt worden.

Meer info: www.inpp.be

Psychomotoriek

Aanpak van psychomotorische problemen en/of leeruitdagingen, gericht op de ontwikkeling van het kind in zijn geheel. Het oefenen van bijvoorbeeld grove motoriek, lichaamsbesef, lateralisatie, fijne motoriek, schrijfmotoriek, visuomotoriek, werkhouding, aandacht en concentratie komen hierbij aan bod.

Kritische ontwikkelingsbegeleiding volgens methode Hendrickx

De eigen beleving van het kind (persoon) vormt het vertrekpunt: elk kind is ‘uniek’ en heeft altijd ‘gelijk’. Het kan ingezet worden voor elke fase in de persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld bij psychomotorische achterstand, aandachts- en leerproblemen, gedrags- en contactproblemen.

Meer info: www.vkohendrickx.be

Bodymap

Met behulp van het ontwikkelingslab van Bodymap wordt de ontwikkeling van het kind in kaart gebracht en wordt er spelenderwijs geoefend om de natuurlijke ontwikkeling te versterken. 

Meer info: www.bodymap.be

Zwangerschapsbegeleiding

Prenataal:
Bewust leren omgaan met de lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap waarbij o.a. houding, bekkenbodem, ademhaling, relaxatie, stretching aan bod komen, naast de voorbereiding samen met de partner op de arbeid en geboorte.

 

Postnataal:
Herstel van het lichaam bevorderen, aandacht voor een goede houding, bekkenbodemspieren, versterkende oefeningen.

Stress en relaxatietherapie bij kinderen

Met psycho- en lichaamseducatie, verschillende relaxatietechnieken zoals ademhalingsoefeningen, visualisaties, mobilisatieoefeningen, spierrelaxatie, terug de balans vinden en leren omgaan met ‘stress’.

Hoortraining Benaudira

Een hoortraining voor kinderen vanaf 3 jaar, die gebruik maakt van speciaal ontwikkelde muziek. Dit kan helpen bij het beter verwerken van de auditieve informatie, taalverwerking en het taalbegrip. Daarnaast worden problemen zoals dyslexie, AD(H)D, het auditief geheugen en concentratie positief beïnvloed.

Meer info: www.benaudira.nl

Babymassage

Het leren toepassen van verschillende massagetechnieken om de band met je baby te versterken. Er is o.a. aandacht voor darmkrampjes, motorische ontwikkeling, lichaamstaal, gebruik van de Tummy Tub en babyhanteringen.