Aanbod

Kinesitherapie

Het behandelen van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat met als doel om bewegingsproblemen te verhelpen of zoveel mogelijk te laten herstellen.

Psychomotoriek

Aanpak van psychomotorische problemen en/of leeruitdagingen, gericht op de ontwikkeling van het kind in zijn geheel.

Reflexintegratie, Bodymap

Met behulp van specifieke oefeningen kunnen de reflexen door het lichaam geïntegreerd worden.

Perinatale kinesitherapie, zwangerschapsbegeleiding

Bewust leren omgaan met de lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap waarbij o.a. houding, bekkenbodem, ademhaling, relaxatie, stretching aan bod komen..

Slaaptherapie

Heeft u slaapproblemen? Problemen met inslapen, doorslapen of vroeg wakker? Slaapoefentherapie helpt je om te begrijpen wat de oorzaak is van je slaapproblemen.

Slowrun

Speciaal voor vrouwen die graag (weer) willen gaan bewegen. De basis van SlowRun is een goede loophouding.

Kinesitherapie

Het behandelen van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat met als doel om bewegingsproblemen te verhelpen of zoveel mogelijk te laten herstellen.

Psychomotoriek

Aanpak van psychomotorische problemen en/of leeruitdagingen, gericht op de ontwikkeling van het kind in zijn geheel. Het oefenen van bijvoorbeeld grove motoriek, lichaamsbesef, lateralisatie, fijne motoriek, schrijfmotoriek, visuomotoriek, werkhouding, aandacht en concentratie komen hierbij aan bod.

Reflexintegratie

Met behulp van specifieke oefeningen kunnen de reflexen door het lichaam geïntegreerd worden. Deze oefeningen zijn bedoeld om lichaam en brein te ontwikkelen en in functie te verbeteren zodat problemen op gebied van leerpresaties, gedrag en emotioneel welbevinden aangepakt worden.

Perinatale kinesitherapie, zwangerschapsbegeleiding

Slaapoefentherapie

Heeft u slaapproblemen? Problemen met inslapen, doorslapen of vroeg wakker? Slaapoefentherapie helpt je om te begrijpen wat de oorzaak is van je slaapproblemen. Je leert wat je zelf kunt doen om je slaapproblemen te voorkomen of aan te pakken doormiddel van info en advies over gezonde slaap. Daarnaast kijken we welke oefeningen kunnen helpen om bijvoorbeeld te ontspannen en stress los te laten en ook gedachten, emoties en gedrag komen aan bod.

Slowrun

Speciaal voor vrouwen die graag (weer) willen gaan bewegen. De basis van SlowRun is een goede loophouding. Bij SlowRun maken we gebruik van de neusademademhaling, die functioneert als een natuurlijke rem. Het zorgt ervoor dat je niet over je grenzen gaat en je de aandacht bij jezelf houdt. Je leert op die manier luisteren naar je eigen lichaam. Ontspannen, op jouw tempo, in combinatie met o.a. yogaoefeningen, adem- en looptechniek, corestability oefeningen. Kijk voor meer info bij cursusaanbod.

Baby

Peuter en Kleuter

Schoolkind en jongere

Zwangere vrouwen

Volwassene